Boukje en Jan in Azië

Mistig Sapa

Dinsdag 15 februari zijn we naar Sapa vertrokken met de trein. Dit was de eerste keer dat we met de trein gingen, dus het was spannend! We kregen een gezellige coupe met een vietnamees gezin. Alles leek een beetje op een slaaptrein naar een wintersport oord. Helemaal toen we aankwamen in Sapa, het was er namelijk een graad of 5... Na een paar uur te hebben gewacht begon onze wandeltocht door de bergen. Helaas hebben we weinig van het mooie landschap kunnen genieten, want het was erg mistig. Gelukkig hadden we een leuke groep en ging het wandelen erg "soepel". Savonds hadden we een homestay (eigenlijk een soort budget hotel bij een familie thuis) Na het eten werd het kampvuur aangemaakt en kwam de rijstwijn op tafel. Er werd heel wat geproost en na een tijdje kon onze guide niet meer op zn benen staan. Dit resulteerde in een vienameese "waterval" bij het kampvuur, waarna zijn naam werd omgedoopt in Vommie. De volgende dag vertrokken we naar een heerlijk ontbijten (pannenkoeken) voor onze finale wandeling. Het weer was nog steeds niet beter, wat erg jammer was. Vanacht zijn we om 5 uur weer aangekomen in Hanoi na een zit van 10 uur. Dit was een kleine voorproef voor de busrit van morgen. Dan vertrekken we naar Vientiane in Laos, deze rit duurt ongeveer 20 uur. We hebben een mooie tijd gehad in Vietnam, maar hebben erg veel zin in Laos!

Joyce

Leuk hoor! Land 1 is achter de rug, maar er wachten nog meer mooie landen op jullie :)

Jammer van de mist, maar jullie zien vast en zeker nog hele mooie uitzichten in de bergen de komende tijd! :D

Veel plezier in Laos!

annelies

balkje!!!

wat een reis tot nu toe, geweldig!!en wat gaat de tijd hard! hier verder niet zoveel nieuws vanuit beverly bilthoven.. ja regen, kou en sneeuw :(

Lianne

Wow wat een mooie verhalen allemaal! Klinkt echt goed.. behalve dan dat het bij jullie ook heel koud is! Hier houdt de sneeuw ook niet op.. Geniet ervan keep us posted! Groetjes vanaf het nog steeds altijd koude Toys kantoor :)!

Peggy

Echt leuk om al jullie verhalen te volgen, wat hebben jullie al veel meegemaakt! De foto's zijn ook prachtig!

Geniet er van en heel veel plezier in Laos!

Liefs van Peggy (en Martijn)

Paul

Klinkt goed allemaal maareh, pics or it didn't happen!

Veel plezier in Laos!

jette

boukeprouk! leuk verhaaltje weer!
Die vietnamese waterval ga ik vanavond denk even toepassen in de flater:) Heeel veel succes met die 20 urige reis ;) riiicchting laoss!!
Met mij gaat verder alles goed! zal je nog wel een mail/krabbel/facebook-bericht sturen!
kuss

Sjoerd

Mooie avonturen jongens! Vommie is ook heel goed verzonnen;) Hoop dat jullie zo in Laos wel mooi weer hebben maar dat zal wel.

Keep on truck'in!

lidy

Ha jongelui

Heel veel reizen en vast heel veel interessante ontmoetingen. Ik ben benieuwd naar nog meer foto's. (hebben jullie nog ruimte nodig?). Hier alles ok. Het kabinet is bijna gevallen, maar dat is wel het laatste waar jullie je druk over maken denk ik.
Groet.

Ellen

Top verhaaltje weer! Succes met treinen! ;)

eefje

Nogmaals I'm F*cking jalous!!!!
kus eefje